Καρυά Ορεινή Κορινθία, Τηλ: 6984171949

Αξιοθέατα

Διαδρομές – Αξιοθέατα

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Σε 20 χλμ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας με δραστηριότητες χιονιού κατά τους χειμερινούς μήνες και το Σαλέ για απολαυστικά ροφήματα και snacks.

Λίμνη Δασίου

Σε κοντινή απόδραση  από το Χιονοδρομικό Κέντρο  είναι η Λίμνη Δασίου που τους χειμερινούς μήνες γεμίζει νερό και διαμορφώνει ένα πανέμορφο τοπίο τριγυρισμένη από έλατα και πεύκα.

Σαραντάπηχο

Στα 10 χλμ. βρίσκεται το χωριό Σαραντάπηχο που γνώρισε μεγάληξ τουριστική ανάπτηξη την εποχή 1927 – 1940 καθώς υπήρξε διεθνές κέντρο ψυχαγωγίας και ανάπαυσης, με μίνι αεροδρόμιο για την άμεση προσέλευση κόσμου. Περιβάλλετε από πυκνό δάσος κατάλληλο για περίπατο και πεζοπορία.

Μαύρο Όρος

Η κορυφή Μαύρου Όρους 1756 μ. σύμφωνα με τη μυθολογία στο Μαύρο Όρος κατασκευάστηκε η πρώτη λύρα του Ερμή, στην κορυφή σήμερα βρίσκεται το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία με θέα που κόβει την ανάσα ανάμεσα στα απόκρημνα βράχια αντικρίζοντας τον Κορινθιακό κόλπο.

Λίμνη Δόξα Φενεός

Σε απόσταση 22 χλμ. βρίσκεται η Λίμνη Δόξα μια πανέμορφη λίμνη περιστριγυρισμένη από δάσος. Στην περιοχή βρίσκεται το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου με τον Γέροντα της Μονής να ξεναγεί τους επισκέπτες στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο κρυφό σχολειό που λειτούργησε κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας καταλήγοντας στο Αρχονταρίκι με ένα υπέροχο κέρασμα γλυκό τριαντάφυλλο . Στην άκρη της λίμνης υπάρχει κέντρο ιππασίας με την ενοικίαση σε άλογα για βόλτες στην γύρω περιοχή.

Παναγία των Βράχων

Στον Κάτω Ταρσό σε απόσταση 12 χλμ. στα επιβλητικά βράχια ανάμεσα στην σχισμή και στο σπήλαιο δεσπόζει η μοναδικής ομορφιάς Παναγία των Βράχων, οι ασκητές του 14ου αιώνα έχτισαν την μοναδική αυτή μονή πόλο έλξης για επισκέπτες και προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.

Κέντρο ελεύθερης ιππασίας

Σε απόσταση 11 χλμ. βρίσκεται το Κέντρο ελεύθερης ιππασίας στο Ρέθι με άλογα για μικρούς και μεγάλους και οργανωμένες βόλτες στην γύρω περιχή